tisdag 22 september 2015

Låt oss visionera!

visionernas väg
Hur många har inte suttit på möten och hört chefen tala om visioner. Jobbar du på ett stort företag eller myndighet så är det oftast "någon där uppe" som har skapat visionen som ska gälla för hela organisationen. Ibland kan visionerna vara begripliga som Skatteverkets vision att "det ska vara lätt att göra rätt". I deras fall att det ska vara lätt att betala skatt och att det ska göras på rätt sätt, dvs. inte svart. För många andra kan det vara något så trivialt som att "vi är bäst". 

IF Björklövens gamla hockeytränare John Slettvoll beskrev vision som något som just nu är svårt att nå men med hjälp av mål och delmål så kan visionen brytas ner till att bli något påtagligt och praktiskt levande i våra liv. 


Skapa din egen vision! Vad vill du uppnå som just nu ser omöjlig och hopplös ut? Är det "beach 2016" som hägrar för dig? Räkna ut hur många dagar, veckor och månader det är innan dagen D. Planera in månadsmål och veckomål för träning, bättre mat, skära ner på alkoholen och tobaken. 


Om det blir ett steg fram och två steg tillbaka - kom ihåg att livet är så. Vi lär oss gå genom att ta ett steg i taget. Titta på din vision och fortsätt att gå!


Inga kommentarer: