tisdag 29 september 2015

Från mörker till ljus



Fick en kommentar i går från en man som sa att då jag alltid är glad så kan ju jag inte ha haft några motgångar i livet. Besvarade detta genom att säga att bara de som har upplevt mörkret kan njuta av ljuset och livet. Att le och njuta åt vardagen, åt det "lilla" och att ha en förnöjsamhet i det som är och sker. Att möta det vi ser utan att döma eller värdera. 

Mörker kan endast övervinnas med att tända ett ljus. Vad gör du för att få ljuset i ditt liv när du har det svårt. Ringer du till en kär vän och öser ur dig? Eller går du ut i skogen och kramar om ett träd och känna storheten i dess växtkraft? Försök att hitta ett sätt som tänder ljuset i ditt sinne och i ditt liv.

Ta hand om dig, du är värd allt gott! Kom ihåg det. Du är perfekt som du ÄR, dvs. i den form som du är. Inte i det som du gör. Du är viktig här och nu. Det kommer aldrig att finnas någon fler som du här på jorden - du kommer bara i ett exemplar. Har du tänkt på det? Så varför i all världen skulle du vara något annat än perfekt?

Inga kommentarer: