tisdag 26 januari 2016

Var stilla!



I en värld som hela tiden kräver din uppmärksamhet så är det oerhört svårt att vara i lugn och ro. Å samtidigt så är det precis det som du behöver göra för att du ska fortsätta leva i din takt och på ditt sätt. För vilket annat liv ska du annars leva? Du kan bara leva ditt liv, de andra människorna får leva sina liv, eller hur?

Ett bra tips på att bli stilla och komma tillbaka till sitt levnadsmönster och sina önskningar är att gå undan några minuter under dagen till en plats där det är tyst. Toaletten är en bra plats både på jobbet och i hemmet. Sätt dig eller ställ dig och blunda. Lyssna till din andning och följ med i in- och utandningen.  Vilket tempo har den? Om du känner att du andas fort och högt uppe i bröstet, lyft ner andningen till buken. För det är där den ska vara. Andas in och ut. Töm huvudet på alla måsten som jagar dig. De är bara tankar, du ska vara här och nu med dig själv i andningen.

Var lugn! Allt kommer att bli bra. En sak i taget. 

När du i dina tankar är på en annan plats är vad din fysiska kropp befinner sig så uppstår stress. Det är som att kroppen varnar dig att "vänta, vänta, tänk inte det här". Kroppen har inget behov att vara på en annan plats är här och nu - i nuet. Så var stilla! Lev ditt liv här och nu. Du är bra som du är. Ge dig själv extra tid i dag och kom tillbaka till nuet. 

Inga kommentarer: