fredag 22 januari 2016

Nyttan med rädsla och oro

"Allt kommer att bli bra" av Mikael Richter


Det här med att skapa nytt i våra liv kan både skapa rädsla och oro hos oss människor. Jag har många gånger känt oro när det kommer till att göra nya saker. Det är ju för att vi kliver utanför det igenkännande och vanliga i vår vardag och skapar nya rutiner och möter människor vi förr aldrig har sett. 

Det finns en fördel med rädsla och oro och det är att den finns där för att varna oss för verklig fara. Allt för att vi ska förstå att det finns en gräns som vi inte ska korsa förrän vi har funderat på var faran ligger. Jag brukar beskriva det som att när du står på berget så visar rädslan att du inte ska kasta dig ut för stupet, då det betyder att du med stor sannolikhet kommer att dö. Om du däremot ska gå kvällskurs i dans och du känner rädsla och oro för att öppna dörren och gå in i lokalen så vill sinnet meddela dig något helt annat. Här handlar det inte om att sinnet varnar dig för att du kommer att dö utan istället att du nu gör något nytt i ditt liv, där du inte vet hur det kommer att sluta. 

Just detta med att du inte vet hur saker och ting ska bli efter det att du har tagit steget är ett stort problem för många. Det som hindrar utveckling inte bara på ett fysiskt plan utan även på ett mentalt och andligt plan. 

Så ge dig själv idag tid till att lyssna NÄR tecken på oro och rädsla dyker upp. Vad gjorde du? Vad tänkte du? Försök att skriva ner de olika situationerna, det kommer att hjälpa dig när vi tar nästa steg imorgon.

Njut nu av dagen och kom ihåg att du är värdefull här och nu!

Inga kommentarer: