lördag 23 januari 2016

Att bli vän med dig själv



Välkommen tillbaka! Hur har det gått för dig? Vågade du känna efter och "se" vad som du kände och upplevde?

Att bli vän med sig själv är det allra, allra viktigaste som du gör i ditt liv. En del i detta är att förstå sig själv och vad som triggar i gång rädsla och oro. Att se vilka gränser som du har satt upp för dig själv. Många gånger så finns gränserna där för att skydda oss, omedvetet, från det som vi tidigare i våra liv sett som farligt och okänt. För att du nu ska växa så behöver du ta steg i rätt riktning i din alldeles egna takt.

Vilken takt ska jag då ta? Utgå från din energinivå. Du orkar du mer om du går i en jämn takt än spurtar fram i en hastighet som inte är din.

Ok, nu vet du att du har gränser och att du får växa i din egen takt. Du ska bara se till dig själv och enbart jämföra med där du står och den utveckling du tar. Vad andra människor gör får stå för dem, det ska du inte ägna din tid åt. NU ska du ge dig själv tid i ditt eget växande.

Vad önskar du? Vad vill du genuint göra? Se? Lyssna till? Vad drömmer du om? Vad är det som spontant dyker upp i ditt sinne och som dina tankar försöker kväsa och dämpa? Skriv ner det! Skriv ner allt det som du önskar och vill - utan begränsningar av vad andra ska säga eller tycka, eller att det är något som du har gjort tidigare men har "misslyckats" med. Skriv ner allt! Låt din lista få ligga på en plats som du kan återvända till och fortsätta fylla på. Gör det nu i några dagar!

Inga kommentarer: