torsdag 8 oktober 2015

15 minuters städ!




Du kan städa hela ditt hem på 15 minuter - det är alldeles sant!

Nä, säger du nog. Jo, säger jag! Det här arbetssättet utvecklade jag när vi bodde i Stockholm och våra dagar var fyllda med att åka tunnelbana och buss mellan skolor och jobb och hemmet. Orken tröt och vi hade ingen större lust att göra saker när vi kom hem. Men vi ville ha ett rent hem - hur skulle vi göra det?

Vi tog fram en timer, satte den på 15 minuter och så städade vi. Första veckan så testade vi av idén genom att göra detta tisdag, onsdag och torsdag. Innan timern sattes igång så hade vi bestämt vad vi skulle göra. Första dag så torkades alla handtag utav, dvs. alla handtag från ytterdörren till köksskåpens handtag och ytan runt omkring. Nästa dag blev till att dammsuga alla golv och sedan torka golven. Den tredje och sista dagen på testveckan rengjorde vi badrummet och toaletten.

Voilà! På mindre än 15 minuter hann vi göra detta! Det blir mycket gjort på den tiden. 

Den andra veckan så insåg även den mest tvivlande bland oss att konceptet fungerade. Då började även barnen se på städandet som något roligt. För vem har inte tid med 15 minuter? 

Testa kära du! Fundera på vad du vill ha gjort och var. Har du något som behöver göras men som du inte riktigt vill ta i - det kan vara på jobbet, i föreningslivet eller i hemmet. 

Å vad händer om du blir klara före 15 minuter - var glad! Om vissa saker är kvar att göra efter 15 minuter - var glad! Då vet du vad du ska göra med dina nästa 15 minuter.

Inga kommentarer: