söndag 27 december 2015

Vådan att vara människa



Snart ett nytt år - jag tycker om känslan. Att få göra bokslut och sedan gå framåt i det nya året med nya önskningar och drömmar.  För några år sedan fick jag följande berättat för mig. Varje människa bär med sig en ryggsäck av allt det som den har stött på under livet. Glädjeämnen, sorger, besvikelser, ilska etc. Allt detta finns i säcken som vi bär på. Under vissa delar i våra liv så lägger vi bort den och letar efter någon annans säck att bära. Men vi kommer alltid tillbaka till vår egen och inser att den vi bär är mycket lättare än vad andra bär. 

Vi har alla olika mål i livet, vi föds med olika gåvor och talanger som vi väljer att träna upp och utveckla. Andra talanger och gåvor väljer vi att lägga i träda, kanske p g a de inte var "tillräckligt bra" i den familj vi kom ifrån. De var med andra ord inte accepterade. Dessa få dagar av det gamla året så vill jag uppmana dig till att summera det här året. Se på det som du har gjort med glada ögon. Se allt som du har försökt att förändra med tacksamt hjärta. Allt det som du har lärt dig av.  Alla människor som du har mött etc. 

Gå sedan framåt. Du är värd allt gott. Du är värd att ha det bra. Att älska och bli älskad. Omge dig med de människor som får dig att växa, som hjälper dig framåt i ditt liv. De som strävar efter det goda i livet. Du får välja och du kan välja.

Inga kommentarer: